Skip to main content

Denktank " or en toezicht" (Canceled)

Van 07 oktober 2021 13:00 tot 07 oktober 2021 17:00

Al eens van vennootschappelijke medezeggenschap gehoord? De juridische basis daarvoor vind je niet in de WOR (Wet op de Ondernemingsraden), maar in het Burgerlijk Wetboek. Benieuwd hoe die vennootschappelijke medezeggenschap er uit ziet, en wat daarin de rol en de rechten zijn van de or zijn? Of belangrijker, waarom vennootschappelijke medezeggenschap belangrijk is voor de or? Dan is deze denktank wellicht wat voor jou!

Vennootschappelijke medezeggenschap betreft o.a. de invloed van de or op de samenstelling van een belangrijk orgaan dat betrokken is bij het vaststellen van beleid en het nemen van belangrijke besluiten in de onderneming: de raad van commissarissen of raad van toezicht. Naast de juridische basis  komt de praktijk van het zoeken, het voordragen en het benoemen van een commissaris aan de orde. En natuurlijk: hoe werkt de or optimaal samen met zijn (voordracht)commissaris en hoe kunnen toezicht en or elkaar in hun wederzijdse rollen versterken?

De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de SER aan de Bezuidenhoutseweg 60 in Den Haag. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar wanneer iemand zich wel inschrijft maar niet aanwezig is, behouden we ons het recht voor een bedrag van € 50 in rekening te brengen.

Het is echter niet alleen aanhoren. We willen deze bijeenkomst, die met name bedoeld is voor OR-leden, klein houden, zodat er een actieve uitwisseling van standpunten en ideeën kan plaatsvinden. Meld je dus snel aan! Dat kan via de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door je naam, je or-rol en de naam van je onderneming op te geven. Bij grote belangstelling zullen we mogelijk een maximum moeten stellen aan het aantal leden van één or dat aan de bijeenkomst deel kan nemen.

Om het programma (dat hier te vinden is) aan te scherpen, vragen we jullie een online enquête in te vullen over jullie huidige relatie met de raad van commissarissen. Mogelijk dat je deze enquête al ingevuld hebt, dan dank daarvoor, maar we vragen je of je eventueel bereid bent om ook mondeling wat vragen te beantwoorden om de uitkomsten te verdiepen. Aanmelden daarvoor kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De enquête kun je invullen via deze link.

signature_957684288

Het MNO en De Voort Advocaten I Mediators organiseren de denktank in partnerschap met:

De Alliantie Medezeggenschap & Governance (AMG), Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap (NVMz), de WissemaGroup en Board Refreshment.