Skip to main content

Prof. dr. H.W. Volberda

Hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is onderdeel van de Amsterdam Business School (ABS) van de faculteit.

Strategie en innovatie-expert Henk Volberda richt zich in zijn onderzoek op verschillende thema’s: hyperconcurrentie, technologische disruptie, nieuwe businessmodellen, strategische flexibiliteit, managementinnovatie en nieuwe organisatievormen. De leerstoel van Volberda is ondergebracht bij de sectie Strategy & IB van de ABS. Volberda geeft binnen de ABS onderwijs, onder meer binnen verschillende tracks van de master Business Administration en in de executive masters MBA (Business Administration).

Trude Maas- de Brouwer

Trude (1946) was als voorzitter tot 2019 van een van de drijvende krachten achter de Alliantie Medezeggenschap en Governance.
Gestart vanuit de SER en het Nationaal register, vanuit haar ervaring dat toezichthouders en bestuurders hun taak niet kunnen vervullen zonder contact met de werkvloer van de organisatie. https://www.ser.nl/nl/Publicaties/alliantie-medezeggenschap.

Zij was tijdens haar loopbaan bestuurder bij o.a. Cito en BSO/Origin, het huidige Atos.
Later was zij toezichthouder bij onder meer de Schiphol Group, Philips Electronics Nederland, ABN AMRO  de Arbo Unie, Van Gogh Museum, en de Van Leer Group Foundation.