Skip to main content
Schijf je hier in voor onze nieuwsbrief:

Vooraankondiging November MZ-maand: “Medezeggenschap als maatschappelijke verbinder”

07 augustus 2023

Het thema voor 2023 van het jaarlijks terugkerende evenement “November MZ-maand” is bekend:
“Medezeggenschap als maatschappelijke verbinder”. In november zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd door o.a. de SER en de NVMZ. Die zijn doorgaans van hoog niveau en grotendeels gratis te volgen. November MZ-maand is sinds enkele jaren een vast evenement waarin aandacht is voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt in vele organisaties. Dit gebeurt aan de hand van actuele thema’s. Tijdens deze maand worden door verschillende partijen uit de medezeggenschap workshops en/of sessies georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met of geïnteresseerd is in medezeggenschap. 
We houden jullie op de hoogte van de data en de verdere invulling!

Duurzame inzetbaarheid: NVMz pleit voor instemmingsrecht

23 maart 2023

Vanaf september kunnen werkgevers subsidie aanvragen voor projecten over duurzame inzetbaarheid binnen hun organisatie. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt maximaal 50% van de duurzaamheidstrajecten (met een minimum van € 75.000 per project). Daarbij is één van de voorwaarden is dat ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen betrokken zijn bij het bedenken van deze projecten.

De overheid heeft een internetconsultatie opengesteld om goede ideeën voor de verdere uitvoering op te halen. De NVMz heeft hierop gereageerd. Onze inbreng is dat we vinden dat ondernemingsraden instemmingsrecht moeten hebben op de duurzaamheidsprojecten waarop subsidie wordt aangevraagd. Want bij zo’n belangrijk onderwerp moet, zo vindt de NVMz, de ondernemingsraad een essentiële rol spelen. Benieuwd naar wat we precies hebben ingebracht bij de internetconsultatie?

Oproep: Verkiezing ondernemingsraad van het jaar!   

23 maart 2023De Nederlandse Vereniging voor medezeggenschap (NVMz) organiseert opnieuw de verkiezing van de ondernemingsraad van het jaar. Tijdens de vorige editie was de or van Waterschap Rivierenland de trotse winnaar. Wie gaat er ditmaal met de eer strijken? In de uitvoering werkt NVMz samen met ORnet/OR magazine. Een mooi initiatief om het belang van medezeggenschap in de schijnwerpers te zetten! 

Interview maand van de medezeggenschap door NVMz voorzitter Shirley Mathoera

01 november 2022

Onze voorzitter Shirley Mathoera gaf een aantal dagen geleden een interview bij SBI Formaat over de Maand van de medezeggenschap.

November is de Maand van de Medezeggenschap. Om aandacht te vragen voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt binnen organisaties wordt bijna iedere dag in november een gratis activiteit aangeboden door het MZ-netwerk. Shirley Mathoera, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap, vertelt: “Ik kan helpen het verschil te maken, maar alleen met elkaar kunnen we zorgen voor verandering.”

Met korting naar OR Live!

08 oktober 2022

Op 12 oktober vindt het jaarlijkse evenement OR Live weer plaats – hét evenement voor Medezeggenschappers en ambtelijk secretarissen. Op OR Live kun je kiezen uit ruim 70 workshop en er is volop gelegenheid om kennis te maken met allerlei opleidings- en adviesbureaus. Dit jaar is ook de NVMZ aanwezig. We mogen 10 NVMZ-leden 25% korting aanbieden op de entreeprijs. 

Wil jij met korting naar OR Live? Vul dan dit aanmeldformulier in en gebruik de unieke kortingscode “NVM”.  Wees er snel bij want op = op…

Ben/ken jij een bestuurder van een medezeggenschapsplatform: we nodigen jou uit!

15 augustus 2022

Op maandag 14 november wordt na enige tijd weer een informatieve-/netwerkbijeenkomst georganiseerd voor bestuursleden van medezeggenschapsplatforms.  Lees hieronder meer over deze bijeenkomst, vul de enquete in en meld je aan!

Save the date: November MZ-maand

28 juli 2022

Al is het nog volop zomer, de voorbereidingen voor de MZ-maand (november) zijn in volle gang! De ‘Maand van de Medezeggenschap’ is er om aandacht te vragen voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt in vele organisaties. Tijdens deze maand worden door verschillende partijen uit de medezeggenschap workshops en/of sessies georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in medezeggenschap. Mocht je als NVMz lid iets willen organiseren, laat het dan zo snel mogelijk aan mij weten.

https://november-mz-maand.nl

Met vriendelijke groet,

Shirley Mathoera
Voorzitter NVMz

Vacature NVMz: online redactie

20 juni 2022Vacature NVMz: online redactie

Begin jij in gedachten al te tikken zodra je op social media een interessant artikel over medezeggenschap leest? Plaats je zelf regelmatig interessante info, deel je links over medezeggenschapszaken of lijkt het je leuk om dit te gaan doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Alliantie Medezeggenschap en Governance geeft samen met partners visie op actualisering Corporate Governace Code

03 mei 2022

 De SER en NR Governance (voorheen ‘Nationaal Register’) hebben in 2015 het initiatief genomen tot oprichting van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (‘Alliantie’), zie de website. Inmiddels kent de Alliantie een groot aantal partners, zo ook NVMz!

Een terugblik op de NVMz themamiddag "De strategie van verbinding"

04 april 2022

Wat houdt sociale innovatie in? En welke kansen biedt dit voor de medezeggenschap? Tijdens de themamiddag van de NVMz, en tevens haar 25-jarig jubileum, op 15 maart zijn bijzondere sprekers hierover in dialoog gegaan met de aanwezige NVMz-leden. Daarnaast werd ook de prijs voor de “Ondernemingsraad van het Jaar” uitgereikt, en was er voor de aanwezigen uiteraard volop de gelegenheid tot het versterken en uitbreiden van het eigen netwerk.