Skip to main content

Webinar Diversiteit en Inclusiviteit (Canceled)

Op 27 september 2021

Op 27 september van 10:00-11:30 organiseren SBI Formaat en de NVMz een gratis webinar over Diversiteit en Inclusie.

Diversiteit en Inclusiviteit Een organisatie vraagt ook om diversiteit. Een organisatie die producten en diensten levert aan de samenleving zal qua personele samenstelling een spiegel moeten zijn van die samenleving. Ook hier geldt dus dat diversiteit de organisatie levend houdt. Diversiteit en inclusie raken elkaar. We hebben elkaar nodig en sluiten dus niemand uit. Organisaties die investeren in diversiteit en inclusie hebben dus meer kans op ‘overleven’.

Dit denken en doen gaat niet vanzelf. Gemiddeld gaat meer dan 90% van ons handelen onbewust. Ook als het gaat om diversiteit en inclusie. Hoe kan je werken aan bewust bezig zijn met diversiteit en inclusie? De ondernemingsraad speelt hierin een belangrijke rol. Juist door diversiteit en inclusie worden belangen van mens en organisatie aan elkaar gekoppeld. Dat is de win-win situatie. Wij doen onderzoek naar hoe organisaties diversiteit en inclusie oppakken. Staat het op de agenda? Lukt het om stappen te zetten? En welke zijn dat? En welke rol speelt daarbij de OR?

Lees ook deze blog: diversiteit binnen je organisatie, een prioriteit van een strategische OR.

We vinden het belangrijk om een goed beeld te krijgen van hoe dit onderwerp in organisaties wordt aangepakt en vragen u daarom hier de enquete in te vullen.

Aanmelden voor de webinar kan via deze link.