Please complete all required fields!
De corona-crisis zet organisaties en sectoren op z’n kop. De gevolgen zijn heel verschillend. In sommige sectoren is het druk, heel druk, denk bijvoorbeeld aan de zorg en de pakketbezorging. In andere sectoren is de markt ingestort en dreigen faillissementen. Om medewerkers in de bedreigde sectoren toekomst te bieden zet de overheid in op scholing als onderdeel van de NOW-regeling. Belangrijke vraag is: Werkt dat ook?
De Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap onderzoekt in samenwerking met BNR Nieuwsradio hoe de afspraken over omscholing uit de steunpakketten gestalte krijgen in de praktijk.
Bij de NOW2-regeling is sprake van een zogenoemde inspanningsplicht: wil een werkgever gebruikmaken van de steun, dan zal hij zich moeten inspannen om werknemers om- of bij te scholen. Ook in de NOW3-regeling door minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees aangekondigde steunpakket is er 1 miljard euro vrijgemaakt voor om- en bijscholing.
Met de onderstaande enquête willen we in kaart brengen in hoeverre om- en bijscholing op de agenda staat bij werkgevers en ondernemings- en medezeggenschapsraden.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de uitkomsten? Vink dan de vraag aan onder uw e-mail adres.
Stel een vraag