Skip to main content
Schijf je hier in voor onze nieuwsbrief:

Februari: Maand van de Medezeggenschap!

Februari: Maand van de Medezeggenschap!

Het is al enkele jaren een traditie: de Maand van de Medezeggenschap. Ook dit jaar zetten we deze goede gewoonte voort, maar wel op een ander moment in het jaar, namelijk in februari.

Veelzijdig programma

Wat niet verandert is de veelzijdige, actuele inhoud en het grote aanbod aan seminars, workshops etc., voor zowel OR-leden als Ambtelijk Secretarissen en bestuurders.

Een paar highlights:

  • De opening op 1 februari op landgoed Zonheuvel in Doorn introduceert het thema van dit jaar: de maatschappelijke rol van de OR. Medezeggenschap kan een essentiële rol vervullen op weg naar bijvoorbeeld een (nog) inclusievere werkorganisatie of het bereiken van veilige werkomstandigheden. Of in het bepalen van wat je nodig hebt om de kansen van digitalisering optimaal te benutten – en eventuele bedreigingen goed in beeld te krijgen. Kortom: de rol van de OR in maatschappelijke ontwikkelingen.
  • Op 14 februari is er een netwerkavond voor ambtelijk secretarissen
  • Twee dagen later, op 16 februari, kun je deelnemen aan een workshop “Actualiteiten Reorganisatie & Sociaal Plan”.
  • Op 27 februari 2024 vindt de afsluitende bijeenkomst van de Maand van de Medezeggenschap plaats met als titel ‘Zie jij het perspectief van de ander binnen de medezeggenschap?’  

OR van het Jaar

Ook wordt in februari bekendgemaakt welke OR zich in 2024 “OR van het Jaar” mag noemen. De drie genomineerden zijn bekend: Sius, Infradax en DH. Alle drie hebben ze een interessant, inspirerend beeld gegeven van hoe zij als OR hun rol invullen. Een vakjury zal de aanmeldingen bestuderen en een uiteindelijke winnaar kiezen.

Kijk voor meer informatie over het programma van “Maand van de Medezeggeschap” op: Februari Maand van de Medezeggenschap (februari-mz-maand.nl)