Skip to main content

Jaap Jongejan

Jaap Jongejan is in het dagelijkse leven directeur bestuurder van de stichting SBI en tevens o.a. algemeen directeur van SBI Formaat.
Hij heeft de Campus Landgoed Zonheuvel opgericht, met als speerpunten het Huis van Arbeidsverhoudingen en Dialoogplein Nederland. De Campus draagt ook het predicaat SDG House. En is een broedplaats voor kunst en natuur.

jaap jongejanDaarnaast is hij onder meer bestuurslid van SCOOR RMZO, Voorzitter van de BVMZ, lid van de Raad van Advies van het UWV Werkbedrijf, voorzitter het Centrum voor Arbeidsmarktinnovatie,
Jaap opereert in de driehoek van vernieuwende Arbeidsverhoudingen, innovatief Arbeidsmarktdenken en Sociale innovatie.  Vanuit de overtuiging dat we anders moeten durven denken, anders durven te doen om oplossingen te vinden met perspectief voor iedereen!
Jaap ziet de medezeggenschap als het belangrijkste draaipunt in de organisatie. De medezeggenschap speelt een zeer belangrijke verbindende rol tussen de strategische keuze van de organisatie en de medewerkers, tussen de omgevingsfactoren van de organisatie (duurzaamheid en inclusie) Tevens verbindt de medewerkers met de organisatie en de omgeving. De drie grote macro  vraagstukken van digitalisering, klimaat en demografie  zijn ook de verantwoordelijkheid van de medezeggenschap.